Pastoraal secundair onderwijs

 

Inspiratie voor de afronding van het schooljaar 2019-2020

Nu het schooljaar ten einde loopt, is het tijd voor reflectie. Wij hopen dat u er, samen met de leerlingen, de nodige tijd voor kan vrijmaken. Een geschikt ritueel, al is het op kleinere schaal dan andere jaren, kan nu een extra groot verschil maken.  Zeker voor de jongeren die afstuderen.  

Om u te ondersteunen, bieden we graag een bundel inspirerend materiaal aan waaruit u vrijblijvend kan ‘plukken’.  Deze bundel kwam tot stand door een Vlaanderenbrede samenwerking van de identiteitsbegeleiders en begeleiders pastoraal. 

https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/afstuderen-in-coronatijden

 

Inspiratie doorstart onderwijs

Vanaf 15 mei nemen de scholen een doorstart in coronatijd. Ter ondersteuning bundelden we enkele teksten en inspirerend materiaal. Deze bundel kwam tot stand door een Vlaanderenbrede samenwerking van de identiteitsbegeleiders en begeleiders pastoraal. 

 https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/psychosociaal-welzijn/katholieke-dialoogschool

 

 

'Hoop doet leven'

 

Op de Thomas-website ontsluiten we een aanbod voor vieringen en bezinningen: https://www.kuleuven.be/thomas/page/eucharistie-gebed-bezinning/. Je vindt hier teksten en suggesties rond ‘hoop’ en ‘duurzaamheid’. Deze zaadjes van hoop worden je aangeboden met hoopvolle groeten van Tine Struyve en Paul Vereecke.