Jaarthema 2020-2021

JAARTHEMA 2020-2021: Verrassend vreugdevol

Kinderen en jongeren volop kansen geven om zich te vormen, daar is het je om te doen als onderwijsmens. Daar gaat het voor jullie om die samen bouwen aan de katholieke dialoogschool.

Inspiratie daarvoor vinden jullie bij Jezus van Nazareth en de christelijke geloofstraditie. Ze vertolken een pedagogie van de hoop. Ze geven richting aan het vormingsproces met wegwijzers als duurzaamheid, gastvrijheid, generositeit, kwetsbaarheid en belofte, rechtvaardigheid, uniciteit in verbondenheid en verbeelding.

Zo wordt een katholieke dialoogschool een oefenplaats voor het volle mens- en medemens-zijn. Die weg opgaan is ‘verrassend vreugdevol’. De vreugde toont zich in een waaier aan verschijningsvormen, zo kleurrijk als een regenboog.

Het nieuwe jaarthema ‘verrassend vreugdevol’ zoekt dit schooljaar naar vindplaatsen van vreugde en reikt ze ons aan als proviand voor onderweg.

Net als de voorbije jaren willen wij je doorheen het schooljaar graag op weg zetten met school- en klasimpulsen, suggesties voor vieringen, gebeden en liederen.

De kleurrijke impulsen rond het jaarthema (het logo, het lied, de vieringen en andere verrassingen) kan je terugvinden op de gloednieuwe webpagina van Leeftocht (Katholiek Onderwijs Vlaanderen)

Voor de materialen voor het basisonderwijs, mag je op deze link klikken https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/leeftocht/jaarthema-materiaal.

Van harte wensen wij je een ‘rijk’ schooljaar met veel enthousiasme en heel veel mooie momenten!