Wegbeschrijving

Het Vicariaat Onderwijs is gehuisvest in het Pastoraal Centrum dat zich in het midden in de stad Mechelen bevindt. De hoofdingang van het centrum bevindt zich in de F. de Merodestraat 18 (niet meer in de Varkensstraat).

Op een kaart van Google Maps is het Diocesaan Pastoraal Centrum met een gele pushpin aangeduid. De parkings (P) en de 2 stations zijn aangeduid, evenals de wandelroutes naar het Pastoraal Centrum. Klik en sleep in de kaart om een andere gebied te kiezen. Door te klikken op het plus- of minteken in de linkerbovenhoek kan worden ingezoomd of uitgezoomd. Voor meer informatie, dubbelklik op de symbolen in de kaart.

 

 

Met de auto
Mechelen is gemakkelijk met de auto te bereiken. Wie via de E-19 komt, heeft de keuze tussen afrit Mechelen-Zuid of afrit Mechelen-Noord. Als je van daaruit richting centrum volgt, rij je via de Mechelse Ring best naar het kruispunt met de Keizerstraat. Zo kan je de Varkensstraat bereiken (via de Veemarkt). Wanneer de parking van het pastoraal centrum volzet is, kan je uitwijken naar de parking van de Veemarkt of de parking van de Grote Markt. Beide liggen op nog geen vijf minuutjes wandelafstand.

Met de trein
Het Station van Mechelen én het Station Mechelen-Nekkerspoel liggen op wandelafstand van het centrum. Mechelen is een belangrijk knooppunt van verschillende treintrajecten.  Dienstregeling: www.belgiantrain.be

Met de bus
Informatie over De Lijn : www.delijn.be