Algemeen: jaarthema – wegwijzers – Leeftocht

 

Kinderen en jongeren volop kansen geven om zich te vormen, daar is het je om te doen als onderwijsmens. Daar gaat het voor jullie om die samen bouwen aan de katholieke dialoogschool.

Inspiratie daarvoor vinden jullie bij Jezus van Nazareth en de christelijke geloofstraditie. Ze vertolken een pedagogie van de hoop. Ze geven richting aan het vormingsproces met wegwijzers als duurzaamheid, gastvrijheid, generositeit, kwetsbaarheid en belofte, rechtvaardigheid, uniciteit in verbondenheid en verbeelding.

Zo wordt een katholieke dialoogschool een oefenplaats voor het volle mens- en medemens-zijn. Die weg opgaan is ‘verrassend vreugdevol’. De vreugde toont zich in een waaier aan verschijningsvormen, zo kleurrijk als een regenboog.

Het nieuwe jaarthema ‘verrassend vreugdevol’ zoekt dit schooljaar naar vindplaatsen van vreugde en reikt ze ons aan als proviand voor onderweg.

Wij nodigen jou uit om een kijkje te nemen op de gloednieuwe webpagina van Leeftocht (Katholiek Onderwijs Vlaanderen). De digitale versie van het startnummer, evenals het septembernummer kun je nu al helemaal lezen op de website.

(Affiche Leeftocht – zie hieronder of op de website van Leeftocht)