Pastoraal Basisonderwijs

 

Beste directeurs, beste leerkrachten

Het coronavirus, de maatregelen errond en de onzekerheid over hoe alles zal evolueren, doen heel wat plannen en verwachtingen kantelen. Het lijkt niet wijs om begin september, net na het verstrijken van de periode waarin grote evenementen niet mogen plaatsvinden, samen te komen met bijna 300 mensen. Vandaar dat we beslist hebben om de pastorale impulsdag van donderdag 10 september niet door te laten gaan. Dit was geen makkelijke beslissing, maar we hebben deze genomen vanuit bezorgdheid en het belang van ‘de goede zorg’ voor iedereen. Dat laatste is nu onze pastorale prioriteit. Toch willen we jullie aanmoedigen en ondersteunen voor de pastorale werking op school. Jullie mogen op ons rekenen! Dank voor jullie begrip en steun!

De achtste impulsdag gaat dus niet in 2020 door, maar wij kijken uit naar de editie van 2021. Uiteraard beseffen wij dat dit al heel ver vooruitkijken is. Toch nodigen we jullie nu al van harte uit om donderdag 9 september 2021 te reserveren in jullie agenda. Wij houden de ‘hoop’ met beide handen vast. Jullie ook?

Na dit nieuws over de impulsdag, ander nieuws: ons nieuw jaarthema wordt “OMG, verrassend vreugdevol”! ‘Vreugde’ zal de hele jaargang inkleuren. Samen met jullie gaan we op zoek naar bouwstenen voor vreugde, zowel in ons eigen leven als in onze schoolomgeving. Om de pastorale werking te ondersteunen worden er tien ‘vindplaatsen van vreugde’ aangeboden. Zo heeft elke maand een eigen vreugdevolle bron, kleur en symbool. Daar gaan we rond werken.

Vreugde brengt kleur in ons leven! Haal je kleurdoos dus maar boven:

De kleurrijke impulsen rond het jaarthema (het logo, het lied, de vieringen en andere verrassingen) kan je terugvinden op de gloednieuwe webpagina van Leeftocht (Katholiek Onderwijs Vlaanderen)

Voor de materialen voor het basisonderwijs, mag je op deze link klikken https://pro.katholiekonderwijs.vlaanderen/leeftocht/jaarthema-materiaal.

Neem hier regelmatig een kijkje, want deze tegel wordt in de loop van het schooljaar aangevuld.

 

Willen jullie als team bij de start van het schooljaar ook eens verrassend uit de hoek komen?

Maak dan een vreugdevol filmpje of een collage van kleurrijke foto’s en win één van onze ‘geluks-zakken’. Al deze verrassende OMG-momenten mag je doorsturen naar veravastesaeger@gmail.com

 

Delen jullie mee in onze vreugde?

Gedeelde vreugde is dubbele vreugde!