Nascholing

Naast vraaggestuurde interventies, bieden wij als begeleidingsdienst Mechelen-Brussel ook vormingsactiviteiten aan die open staan voor alle scholen van onze regio. Dit regionale aanbod vindt u op www.nascholing.be en via onze activiteitenkalender op de homepage en deelpagina's binnen dienst pedagogische begeleiding. 

Hoe inschrijven?

Nieuw! Heb je interesse voor een nascholing en heb je van je directie de toelating gekregen om je in te schrijven? Dan kan je je vanaf nu ook zelf inschrijven. Je directeur wordt automatisch op de hoogte gebracht van deze inschrijving zodat het mogelijk is om indien nodig aanpassingen te doen of te annuleren. Meer info vind je hier.

De inschrijvingen verlopen via www.nascholing.be. Directies en nascholingscoördinatoren kunnen zich op deze nascholingswebsite aanmelden. De school kan zelf aanvinken wie nascholingscoördinator is.

STAP 1: KLIK HIER en meldt u aan als instelling. Kies bij Basis – Buitengewoon – Secundair voor de juiste module en klik onderaan de module op 'schrijf in'.

STAP 2: volg het stappenplan en bevestig na de laatste stap.

De ingeschreven deelnemer krijgt een e-mail met melding van inschrijving voor een bepaalde activiteit. Wanneer een deelnemer voor het eerst wordt ingeschreven, krijgt hij/zij een registratiemail met gebruikersnaam en wachtwoord. Het is heel belangrijk deze gegevens goed te bewaren voor de invulling van de evaluatie en het ophalen van het attest. De contactpersoon van de school krijgt ook een bevestigingsmail.

Hoe evalueren en attest downloaden?

Enkele dagen na deelname aan een activiteit ontvangt u een uitnodiging tot evaluatie. U vult de evaluatie in op nascholing.be.  Pas daarna kan u het aanwezigheidsattest ophalen.

Wacht niet te lang met het invullen van de evaluatie en het downloaden van het attest.

STAP 1: surf naar www.nascholing.be en kies bovenaan voor Attesten. Log in met uw persoonlijke codes (gebruikersnaam + wachtwoord).

STAP 2: u krijgt op het scherm de module waarvoor de evaluatie kan ingevuld worden. Vul de evaluatie in, bevestig. Het aanwezigheidsattest kan worden afgeprint of worden opgeslagen.

Hoe betalen?

De school ontvangt een factuur. Betaling gebeurt door overschrijving op het op de factuur vermelde rekeningnummer én met gebruikmaking van de vermelde code. 

Wat bij problemen?

Bij problemen kan u altijd contact opnemen met nascholing@vikom.be