de modernisering van de eerste graad: een gefaseerd verhaal

De modernisering van de eerste graad is een gefaseerd verhaal waarbij visieontwikkeling, participatie en communicatie ontzettend belangrijk zijn. Via deze pagina op onze website nemen we je stap voor stap mee in het veranderingsproces naar een gemoderniseerde eerste graad. Aan de hand van de input uit het nascholingstraject en voorbeelden van andere scholen reiken we je inspiratie en concrete werkvormen aan.

START: GEEF DUIDELIJKE BASISINFO AAN JE TEAM

INHOUD

  • Wat moet van de overheid?
  • Welke keuzes maakt Katholiek Onderwijs Vlaanderen?
  • Waar kunnen we als school eigen keuzes maken?

TOOLS VOOR COMMUNICATIE

WAAROM

Blijf steeds duiden waarom de eerste graad gemoderniseerd wordt. Wist je dat …

*3 tips om aan de slag te gaan met de mindmap

1.  Maak er placemats van die je in de school verspreidt als reminders. Ze brengen ongetwijfeld het gesprek op gang … bijv. voor een personeelsvergadering.

2. Maak er posters van die je ophangt aan de muur in de leraarskamer en plaats er hoge tafels bij om bij een geurend kopje koffie in gesprek te gaan.

3. Leg lege mindmaps in de leraarskamer, de inhouden noteer je op kaartjes. Al puzzelend, op een ludieke en ongedwongen manier gaan we in gesprek met elkaar over wat anders moet.

Onderaan deze pagina vind je een lege en ingevulde mindmap die je kan downloaden.

Hier vind je de info in een handige printbare steekkaart

 

In een volgend bericht geven we meer ideeën om vanuit een future search of droom naar je eerste graad te kijken en op basis daarvan tot een heldere visie te komen. We tonen dan ook op welke manier je toekomstdroom gelinkt kan worden aan de leidraad voor de modernisering die je zal leren kennen tijdens de aulasessie van het nascholingstraject. Hou de website dus zeker in de gaten. Neem gerust contact op met je begeleider om hierover mee te weten te komen.

Bezoek ook onze pagina: Pioniers aan het woord